EU-kommisjonen organiserte 7-8. oktober Cancer Mission konferansen «Innovative Palliative Care for People with Cancer» i Brussel. Konferansen hadde som mål å informere både innbyggere og beslutningstakere om nødvendigheten av riktig palliativ behandling over hele Europa. Sesjonene fokuserte på ulike måter å integrere palliativ behandling gjennom hele kreftbehandlingsløpet samt på hvordan man kan overvinne utfordringer og oppnå lik og rettferdig tilgang til slik behandling. Ulike løsninger, inkludert innovative tilnærminger og ny teknologi, ble presentert.
Et politisk dokument, «Innovative palliative care for people with cancer: sustainable solutions for the future» utarbeidet i samarbeid med forskere og eksperter på palliativ omsorg, oppsummerer bevis for betydningen av palliativ behandling og tidlig integrering, og dette gikk som en rød tråd gjennom hele konferansen. Skrivet inneholder seks anbefalinger for hvordan man kan overvinne nåværende og fremtidige utfordringer ved å integrere palliativ behandling i kreftomsorgen.
MyPath og European Palliative Cancer Research Centre (PRC) hadde en betydelig tilstedeværelse på denne to-dagers konferansen med flere presentasjoner og gjennom deltakelse på informasjonsstand. På konferansens første dag ble MyPath presentert av Amaia Urrizola i Early Career-sesjonen. Hun beskrev MyPath som et nøkkelverktøy for å støtte palliativ behandling i fremtiden. Prosjektets rolle er å sikre at palliativ og pasientsentrert omsorg implementeres rutinemessig og på tvers av hele kreftbehandlingsforløpet. Videre skal de nye løsningen styrke pasientene og deres pårørende, og de adresserer viktige utfordringer fremhevet i policy-dokumentet beskrevet ovenfor.
I sesjonen «Future challenges in cancer palliative care: Changing demographics» reflekterte Nicoleta Mitrea fra Hospice Casa Sperantei, Romania og partner i MyPath over hvor viktig samarbeid på tvers i Europa er; særlig for østeuropeiske land som har en tendens til å bli "tilsidesatt". MyPath ble presentert som en innovativ teknologi som adresserer noen av de stadig tilbakevendende utfordringene man ser innen kreftomsorgen som følge av endret demografi.
I den siste sesjonen «How Palliative care can be a natural part at all stages of cancer care» presenterte Stein Kaasa, leder av MyPath og nesteleder i MATRIX, ulike måter å overvinne hindringer for palliativ og pasientsentrert omsorg. Han fokuserte særlig på kommersielle og sosiale faktorer. MyPath, som et implementeringsvitenskapelig prosjekt, ble presentert som en ny og bærekraftig løsning for å overvinne disse utfordringene og slik bidra til forbedret kreftbehandling i framtiden.